Ghat House, denize bakan bir balkon

Ghat evi, Pasifik Okyanusu’na bakan 25 derecelik bir yamaçta yer almaktadır. Tasarımı, yapısı ve iç organizasyonu sitenin topografyası tarafından belirlenir ve yamaçta sürekli bir alan yaratma kararıyla.

Onun kapağı bir eğime paralel eğimli betonarme döşeme. Bu çatıda, ev programı için alışılmadık oranlarda, farklı seviyelerde – kısmen merdiven, kısmen teras – geniş bir yaşam alanı oluşturulmuştur.

Bu eğik düzlemin altında sürekli diyagonal uzay Evin en kamusal programlarının düzenlendiği farklı kat ve merdivenlerde birbirini takip ediyor.

Monotonluğu Serbest plan eğimle yeniden tanımlanıyor11 seviye ve 7 merdivenden oluşan bir iç topografya oluşturuyor.

Kapak tarafından desteklenmektedir Farklı şekil ve boyutlarda 15 betonarme kolon. Düzensiz geometrisi, yapısal gerilimler ve mekansal yönler dikkate alınarak belirlenmiştir.

Heterojen şekli her sütunu bireyselleştirmeyi başarır ve bununla birlikte tekrarlanan tablo okumalarından kaçının ve bitkinin katılığı.

Her sütun uzayda belirli bir noktayı oluşturur ve çerçeveler aralarında manzaraya doğru sürekli değişim.

Dört hafif cilt, kaplı kayın ağacı, çatıya ve altındaki boşluğa müdahale edin. Üç cilt evin özel alanlarını içeriyor; dördüncü ve daha küçük cilt ise güverteye erişimi içeriyor.

Bu hacimler aşağıda, yanlarda ve güvertede düzenlenmiştir. özel ve kamusal alanlar arasındaki farklı ilişkiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir